top of page
Realisatie

Wat houdt Realisatie dan precies in? Hierover zijn veel woorden voor beschikbaar namelijk; concretisering, effectuering, implementatie, implementering, realisering, tenuitvoerlegging, totstandbrenging, totstandkoming, uitvoer, uitvoering, vervulling, verwerkelijking, verwezenlijking, volbrenging.

Veel worden om simpel te zeggen. Je hebt het kleine ego samengevoegd met het grote Ego. Beter bekend als "Het Zelf" binnen de Oosterse filosofie. Je bent bewust geworden dat je een kleine schakel, (ego) bent in het grote geheel. Maar ook tegelijkertijd ook het grote geheel (Het Zelf) bent.  

Intellectuele Realisatie

Door middel van jarenlange studie, onderzoek, meditatie en het afpellen van je paradigma's (overtuigingen) kom je steeds dichter bij de kern van het leven het.  Ook het gebruik van psychedelica wordt niet uitgesloten en kan helpen.

Directe Realisatie

Dit gebeurt door een "Gelukservaring". Een "Gelukservaring" is een opening waarin een totale afzondering is van de wereld en enkel nog bestaat in dat ene moment. Verleden, toekomst, persona zijn geheel  verdwenen, ineens. Het enige wat overblijft is totale, intense Geluk. Een "Geluksmoment" valt je toe. Het is niet te bereiken met studie/ meditatie het "wordt gegeven". zegt men. 

bottom of page