top of page
ED2B2013-B659-4EBE-8FC1-29B56460EA02_edi
Logo_Kracht_van_Bewustwording_300dpi_edi

 

 

INDIVIDUATIEPROCES

Logo_Kracht_van_Bewustwording_300dpi_edi

Carl Jung was de eerste die het Individuatieproces inzichtelijk maakte. Of beter gezegd, hij vond aantoonbaar verband in verandering van het leven. Meestal zo rond het veertigste levensjaar. Oftewel de overgang van de 'eerste levenshelft' naar je 'tweede levenshelft'.

Voorheen was je gewend de beweging naar buiten te maken. Jezelf neerzetten in het leven door het verkrijgen van status, huis, kinderen, etc. Nu keert deze beweging zich naar binnen. Misschien een herkenbare gedachte "is dit nu alles?". De kinderen zijn inmiddels ouder, de man/vrouw relatie is misschien op een laag pitje, het werk is eentonig of ineens te intensief.

Deze beweging kan een enorme impact geven op je leven. Scheiding, werkloos, Burn out, ziekte etc. Iets wat je je voorheen niet kon voorstellen, dat  gebeurt nu. Zomaar, zonder aanwijsbare reden- althans zo kom het op je over.

Ik verbaas me iedere keer weer over, dat het nog zo onbekend is, dat de levensenergie zich naar binnen keert, met de opdracht: "terug te gaan naar de kern en de essentie van het hier op Aarde zijn te onderzoeken". Het is een langen  intensief maar ook een bijzonder pad. Als je hier weet van dan onderga je dit pad bewust en vol vertrouwen. Als dit niet het geval is dan stort je wereld totaal in, want, je leven kan in zijn geheel over de kop gaan.

Het belangrijkste inzicht, naar mijn inzien is, dat er geen schuldigen zijn. Dit is heel belangrijk om dat te doorzien en het proces in zijn geheel intrinsiek te ervaren. Anders raakt je verzeild in de wereld van 'kunstjes' doen. 

Hoe ga je dit ervaren? Door je eigen"Schaduw" te aanschouwen, het te accepteren en kennis te maken met je 'Anima of Animus'. Dit pad is veelzijdig. het omvat; Emotioneel, Spiritueel, Mentaal & Fysiek.

Emotioneel  ;

je gaat onbewuste complexen ervarenen en bewust naar het licht brengen.

Spiritueel      ; 

onderzoek van het bewuste maar ook het onbewuste

Mentaal        ;

je ontwikkeld mentale weerbaarheid door vertrouwen hebben in het proces

Fysiek           ;

je komt lichamelijk in je kracht staan

Er wordt gebruik gemaakt van: 

Gesprekken (dialogen)

Engeleninwijding (actieve imaginatie)

Gongs & klankschalen

Fysieke training 

 

Neem contact op om meer informatie en hoe het individuatieproces voor jou gestalte kan krijgen

BA99EB57-33D8-4CF1-903C-A998448D7916.hei
bottom of page