top of page

Open je ogen

Ik ben er inmiddels jarenlang mee bezig hoe te verwoorden. Want wat ik zie en ervaar is niet zoals het dagelijkse levens wordt voorgespiegeld. Hoe kun je iets uitleggen wat een totale intrinsieke ervaring is. De ervaring van iets groots wat alle begrippen te buiten gaat wat tevens heel klein is maar groots gemaakt in de wereld van Samsara en Nirvana. 

Verloren was ik en opnieuw leren lopen was het enige wat ik kon doen. Alles opnieuw ervaren allen door een ander daglicht. Reizen langs religies, filosofie, psychologie, geschiedenis konden het intrinsieke vertalen naar buiten en een gezicht geven. Het blijft moeilijk waardoor er twijfel is en toch weet ik dat het zo is. Het magische sprookje wat we leven noemen geheel gestript tot aan zijn geboorte. 

 

Alles maar dan ook Alles is Nul. Nul kan ook worden geïnterpreteerd als Leegte. Alles wat verschijnt staat en is los van elkaar en door het te verbinden ontstaat er een onzichtbaar verhaal als geheel. Alleen dit geheel is zo bedrieglijk als een ninja in de donkere nacht. 

Inzicht van boven in de hemel tot het aardse bestaan. Aardser dan dit kan het niet. Het volledige besef hiervan zet mij met mijn voeten in de klei.

Hoe kan ik dit delen. Er is namelijk geen studie die dit kan bewerkstelligen. De studie is het leven. Vanuit intrinsieke beweging.  De "Stem van de Stilte". Deze intrinsieke leraar wijst je naar het pad en de te volgen weg. Alleen pad en weg zijn niet bestaand deze bestaan enkel in de mind. Alles op zijn tijd zonder tijd. Spontaneïteit is de raadgever en vanuit de raadgever kom je in het moment waar je "moet" zijn. 

bottom of page